Care sunt pasii tratamentului cu implant dentar?

Dr. Marcu Selaru bio photo By Dr. Marcu Selaru

Pentru a beneficia de un tratament cu implanturi dentare trebuie in primul rand sa gasiti un medic dentist care sa va consulte. Alegerea tipului de implant dentar o veti face impreuna cu acesta. Exista variante in toata plaja de preturi, incepand cu 200-300 de euro, pana la 1000 de euro per implant.

Care sunt pasii pentru a realiza un implant dentar

Primul pas în procesul de implant dentar este dezvoltarea unui plan de tratament individualizat. Planul de adrese de nevoile specifice și este pregătit de o echipă de profesioniști care sunt special instruiți și cu experiență în chirurgie orala si stomatologie restauratoare. Aceasta abordare echipa ofera ingrijire coordonate bazate pe opțiunea de implant, care este cel mai bine pentru tine.

În continuare, implantul radacina dintelui, care este un post mic realizat din titan, este plasat în priza de os a dintelui lipsa. Pe masura ce se vindeca osul maxilar, creste in jurul bara de metal implantat, fixati-l ferm în maxilarului. Procesul de vindecare poate dura de la șase până la 12 săptămâni.

Odată ce implantul a fost legat la osul maxilar, un post conector mic - numit un reazem - este atașat la postul de a deține în siguranță, noul dinte. Pentru a face noul dinte sau dinți, medicul dentist face amprente ale dinților, și creează un model de muscatura (care surprinde toate dintilor, tipul lor, și aranjament). Noul dinte sau a dintilor se bazeaza pe acest model. Un dinte de înlocuire, numit o coroană, este apoi atașată la pilastru.

In loc de una sau mai multe coroane individuale, unii pacienți pot avea atașamente plasate pe implant care păstrează și susține o proteză detașabilă.

De asemenea, medicul dentist va potrivi culoarea noilor dinti pentru dintii naturali. Deoarece implantul este fixat in osul maxilar, dinții de înlocuire se uite, se simt, și funcționează ca doar proprii dintii naturali.

Ne puteti adresa o intrebare si va vom raspunde: