Cum se reduce rata de esec a implanturilor?

Dr. Marcu Selaru bio photo By Dr. Marcu Selaru

Implanturile dentare sunt una dintre cele mai sigure metode de înlocuire ale dintilor pe termen lung. Din momentul in care acestea au devenit disponibile pe scară largă în anii 1980, numeroase studii științifice au demonstrat rate de succes pe 10 ani de peste 95%.

Factori de risc

Calitatea osului, care include volumul și densitatea, este fundamental important în asigurarea succesului implantului. Condițiile de sănătate și obiceiurile pacientului pot afecta calitatea osului și capacitatea organismului de a se vindeca. Aceasta, la rândul său, afectează procesul de integrare-os-implant crucial pentru succesul. De aceea, persoanele care au, printre alte condiții, diabet zaharat; un sistem (rezistenta) compromisa imunitar; osteoporoza ( “os” - os, “porosis” - sită-like); sau cei care fumeaza pot fi expusi unui risc mai mare pentru eșecul implantului.

In cazuri rare, operatia in sine nu este de succes si un implant care nu se poate integra cu osul. O infecție preexistentă sau post-operatorii la site-ul poate fi cauza. Ocazional, implantul nu reușește să se alăture cu osul devenind învăluit într-o capsulă fibroasă subțire, care împiedică procesul de integrare - fără nici un motiv aparent clinic. In aceste cazuri, implantul este pur și simplu eliminate, capsula curățat, și fie un implant mai larg este plasat, sau priza este lăsat să se vindece și implantul proceduri repetate. Aceste eșecuri timpurii sunt în general ușor de a re-trata, sau pot dezvălui alte probleme locale sau sistemice.

Riscuri initiale

În zonele foarte vizibile ale gurii, uneori, este posibil de a plasa o coroană pe un implant în aceeași zi, eu știu că persoana nu trebuie sa paraseasca cabinetul stomatologic cu un decalaj vizibil în zâmbetul lui / ei. Aceasta se numește “provisionalization imediată, fără încărcare.” Cheia nu este de a sublinia implantul în timp ce procesul de integrare are loc. Supunând un implant chiar și la forțele cozilor blânde (adică, “de încărcare”, ea) prea devreme poate perturba procesul de vindecare a osului-integrare, determinându-l să eșueze. În ziua în care implantul este plasat în provizorie coroană (temporară) este plasat, dar este păstrat complet liber de muscatura - ceea ce înseamnă că nu este suficient de destul de mult timp pentru a atinge dintii direct opuse în celălalt maxilarului. În esență, coroana temporară este acolo doar pentru companie (cosmetice) motive. Asta pentru ca procesul de os de integrare are nevoie de timp pentru a finaliza - În general, două-trei luni, dar până la șase luni, în funcție de calitatea osului, cantitatea și, mai important, experiența și evaluarea chirurgului. Implantul dentar singur cu coroana temporara. Atunci când mai multe implanturi sunt plasate pentru a sprijini un întreg set de dinți de înlocuire, este posibil să se folosească dinții imediat, fără a provoca insuficiență a implanturilor. Asta pentru ca 4-6 implanturi utilizate în fiecare maxilarului sunt unite împreună ca o singură unitate, pe care le menține stabil în timpul procesului de vindecare.

Ne puteti adresa o intrebare si va vom raspunde: